top of page

De combinatie van Dreads & Frutsels !​

Bijgewerkt op: 6 dec. 2021

In deze blog leg ik de verschillen van Decoratie / dread versieringen uit .

Dreadlocks Versieren; Daar word ik blij van ! Het is de perfecte combinatie van DREADS & FRUTSELS . Door de jaren heen verzamel ik frutsels in alle soorten en maten, en dit is uitgegroeid tot een mooie obsessie . Ik combineer werkelijk alles met elkaar, en werk ik het liefste met de seizoen kleuren mee. Mijn eigen dreads verander ik dan ook het liefste elk seizoen, en als ik niet zoveel tijd heb voor het veranderen van mijn dreads? dan versier ik ze gewoon op een andere manier ! Zo houdt ik in de zomer van leuke knal kleurtjes, en uitgesproken tinten, en ben ik in de winter meer ingetogen. De seizoenen zijn een inspiratie voor alle frutsels. Houd je in de lente van pastel tinten? dan ga je in de herfst voor warme tinten . In mijn webshop , laat ik deze grote verzameling zien, en dit breid dan ook dagelijks nog uit !

Een aantal versieringen uit mijn webshop


Versieringen & Decoratie komen natuurlijk in vele vormen en maten. Tegenwoordig versier ik dreads van klanten naar wens . Sommige mensen willen geen permanente versiering in hun dreads, doordat ze bijvoorbeeld dagelijks wassen door sport, of omdat ze last hebben van het extra gewicht. In dit geval kies je bijvoorbeeld voor Dreadwraps , deze zijn er dagelijks gemakkelijk in en uit te halen. Of bijvoorbeeld Gemstones, & Mijomade beadies deze laat je gemakkelijk zitten in je dreads , zonder dat je er last van hebt, of dat er iets aan je dreads bungelt. Heb je niet zo veel last van je beads ? dan zijn houten en leren beads van Expedition Wunjo een perfecte keuze ! Deze zijn tot in detail afgewerkt met natuurlijke materialen. En hebben een meer voorzichtigere benadering nodig. En voor de hufterproof types onder ons moet je zeker eens kijken bij de kralen van The dreadbeadshop , Happydreads UK en HeatherfishCreations. Deze zijn niet kapot te kijken ! en de simpele en meest betaalbare beads vind je onder : Losse frutsels Vind je het samenstellen lastig ? dan zijn er ook genoeg dreadbead setjes te koop! Deze bevatten gemiddeld 12 beads per setje . Er zijn in mijn webshop nog VEEL MEER beads te verkrijgen, in vele vormen en maten. Van allerlei artiesten , want het afspeuren naar kleine creatievelingen is een sport van mij ! :) Dit vind je allemaal bij Dreadlock Sieraden


Klanten met dread versieringen in mijn salon.

Dit varieert van zeer uitbundig tot subtiel, en alles daar tussen in.Ik maak veel opdrachten op maat, dit varieert van het maken van synthetische dreads tot het versieren van bestaande dreads. Ook jouw synthetische set kan je door mij laten versieren. Van kleine tot grote opdrachten , alles is leuk ! dus wil je maar een paar dreads laten versieren schroom niet om contact op te nemen! Hierbij mag je je voorkeuren in kleur dreads en materiaal (hout, koper, metaal, stof, leer , touw etc etc ) aan mij doorgeven. Ook kan ik je huidige dreads opleuken! Ik maak veel gebruik van touw, lint, leer en koperdraad om kralen te bevestigen in je dreads. Zo maak je jouw bos dreads net even anders en persoonlijker. Gemiddeld betaal je voor een versierde dread €5. Dit is exclusief de dread. ( ​Voor dit bedrag zitten er verschillende soorten touwtjes en lintjes in met een aantal kralen.) En in dit geval kies ik voor de simpelere beads , maar je mag natuurlijk ook altijd beads uit mijn webshop aan mij doorgeven ! Weet je hoeveel dreads je versierd wil hebben en heb je een budget ? Laat het me weten , dan ga ik opzoek naar de mooiste beads / hangers !

Hier zie je een aantal sets die versierd zijn door mij. Alles op aanvraag en naar wens van de klant. Zelf aan de slag met dreads versieren? Kijk in mijn webshop voor verschillende versieringen voor jouw bos dreads. Kijk voor nog meer foto's op mijn INSTAGRAM !

584 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page