top of page
  • Janneke

GAST BLOG : Janneke haar eerste jaar dreads

Hoi, leuk dat je deze blog leest!! Mijn naam is Janneke Peeters, ik ben 21 jaar en heb nu (bijna) 1 jaar mijn dreadlocks.

In mijn jaren op deze aardbol heb ik al meerdere soorten kapsels gehad, stekels, hanenkam, op geschoren maar ik had nog nooit dreadlocks gehad. Ik ken de ook eigenlijk niemand die dreadlocks had. Ik ben toen op internet gaan zoeken wat dreadlocks zijn. Ik kwam uit op een facebook pagina met mensen die allemaal dreadlocks hebben, hebben gehad of zetten. Ik heb daar een vraag op gesteld:

hoi hoi, ik ben heeel erg nieuwsgierig naar het hebben van dreads. Ik heb door de jaren heen al veel verschillende kapsels gehad, ik ben nu weer uitgekeken met het kapsel dat ik nu heb. Ik heb zelf nog nooit dreads gehad, het lijkt me super gaaf om ze te hebben. Ik heb er (na het kijken op sites en fotos) geen verstand van. Ik vroeg me af wat slim/leuk is om mee te beginnen. Ik heb van me zelf best wel dik en veel haar. Mijn haren aan de zijkanten kort geschoren waardoor ik nog 1/3 van mn haar op mn hoofd heb staan, het komt tot net over mijn schouders. Ik ben mega benieuwd naar jullie adviezen !!!


Op deze vraag hebben een aantal mensen gereageerd, waar onder Dreads&frutsels. Ze gaf aan dat ze me tips wilde geven in de keuze rond om het nemen van dreadlocks. We hebben ongeveer 30 minuten aan de telefoon gezeten (minuten vlogen voorbij) ze heeft me toen uitgelegd wat dreadlocks eigenlijk zijn, wat voor soort variaties je hebt en wat voor soort dreadlocks mensen ‘vaak’ eerst zetten voordat ze met hun eigen haar de dreadlocks gaan maken. Omdat ik snel dingen wil veranderen stelde ze voor om een set dreadlocks aan te schaffen, omdat deze er na ongeveer 12 weken weer uitgehaald moeten worden en je kunt er veel mee variëren. Maar ze gaf aan dat dit echt iets is wat ik moest kiezen omdat dreads met je eigen haren wel echt anders zijn dan de ervaring die je krijgt met een dreadlocks set.

Na even bedenktijd ( aantal dagen) heb ik de knoop door gehakt, ik wil dreads, met mijn eigen haren! En dan wel door Nelleke gezet.


Nelleke is een erg lieve vrouw, ze heeft passie in het werk wat en wil ook dat andere mensen zich op hun gemak voelen. Ze verteld vanuit haar eigen ervaring, hierdoor heeft ze een erg onderbouwde uitleg. Ze heeft namelijk al ruim 15 jaar dreadlocks, die ze zelf er in heeft gezet.

Nelleke zet dreadlocks op een nog niet zo veel voorkomende manier, ze doet dit namelijk met een viltnaald, hierdoor is de ervaring tijdens het dreadlocks zetten een stuk aangenamer. Je hebt heel weinig tot geen hoofdpijn na het zetten en of bijwerken en de dreads zien er mooi en strak uit. Ze is op deze techniek gekomen door dat ze vroeger met wol vilt maakte, ze maakte op die manier pluizige stukken wol tot een gladde stevige vorm, toen ze realiseerde dat ze op die manier ook haar eigen dreads zou kunnen maken is ze gaan oefenen. Ze heeft al haar dreads er uit gekamd ( ja, dat kan ook al heb je ze al een langere tijd, het is alleen wel tijd rovend) en is verschillende soorten manieren van dreadlocks zetten gaan toepassen op haar eigen hoofd.

Uit alle verschillende manieren heeft ze gekozen voor de manier waarbij ze het minste pijn ervoer en die er het mooiste er uitzagen. Hieruit kwam de methode met de Vilt naald.

Wanneer je in de stoel bij Dreads&Frutsels zit, vliegt de tijd voorbij. Ze heeft heel veel leuke frutsels aan een mooie etelage hangen, en de mooie extensions die ze op maat gemaakt heeft hangen er mooi langs. Wanneer je niet z’n kletser bent, kan je vragen of dat de tv aan gezet kan worden of je kunt je telefoon er bij houden. Ik zelf vindt praten erg fijn en leuk waardoor de sessie van 7.5 uur eigenlijk zo voorbij vloog. Het was niet de bedoeling dat we de sessie in 1 zitting deden maar omdat ze toch bijna klaar was wilde ze het erg graag afmaken, dus dit was eigenlijk een grote uitzondering. Wat had ik een geluk!Ik moest even aan mijn dreads wennen want ja, eerst een bos haar en nu opeens 30 stevige staartjes waar ik niet met mijn vingers door heen kan strijken. Maar wat een geweldig voordeel, ik had geen tot heel weinig last van los hangende haren in mijn gezicht! Na een paar dagen was ik er aan gewent en leek het wel of dat ik eindelijk me zelf weer gevonden had, ik had dit veel eerder moeten doen!

Na dat je dreads gezet zijn, zijn ze nog niet ‘klaar’. Dit komt omdat je dreadlocks moeten vervilten. Dit gebeurd in de loop van de jaren, vaak na 1,5 kun je grote verschillen zien, de dreads zijn steviger, pluizen een stuk minder en je dreadlocks zijn een stukkie langer.

Om de 3 a 4 maanden kun je de aangroei weer laten bij werken, dit laat ik door Dreads & frutsels doen door mijn fijne ervaring. Tijdens het bijwerken maakt ze aanzet strak en zorgt ze met de vilt naald dat de haartjes goed in de dreadlocks komen te zitten.


Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn dreadlocks en mijn ervaring met Dreads & Frutsels, Nelleke is een vrouw met een passie en talent en dat merkje bij ieder sessie die je daar in de stoel zit!


Over deze ervaring en keuzes heb ik ook een filmpje gemaakt, lijkt het je leuk om dit te kijken klik dan op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=QH7zisBZ3DY

Deze foto is 1 maand na dat ik mijn dreadlocks had laten zetten, gemaakt.
Deze foto is 4 maanden na dat ik mijn dreadlocks had laten zetten, gemaakt.

543 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven