top of page

Algemene Voorwaarden

Goede algemene voorwaarden zijn belangrijk voor webwinkelier en klant. Hier kunt u mijn Algemene Voorwaarden van Dreads&Frutsels nalezen. Niet alleen de overheid creëert regels om de veiligheid van uw aankoop te waarborgen. Ook ik als webwinkelier stelt u graag op de hoogte van onze voorwaarden. Door het akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van Dreads&Frutsels , is er een overeenkomst tussen mij en u als klant tot stand gekomen. Maar voordat u akkoord gaat met mijn Algemene Voorwaarden, verzoek ik u vriendelijk de voorwaarden aandachtig door te nemen en kennis te nemen van mijn werkwijze. Dit kan vervelende situaties voorkomen! Indien u vragen heeft over mijn voorwaarden, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Artikel 1 - Webshop

1.1. De webshop is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en draagt haar wettelijke bijdrage af aan de Belastingdienst. Op mijn website kunt u mijn KvK nummer en BTW nummer vinden. Tevens vindt u daar ook mijn contactgegevens. 1.2. mijn webshop is voorzien van een SLL-Certificaat. Dat betekent dat we aan alle wettelijke eisen voldoen met betrekking tot de beveiliging van uw persoonsgegevens en betaalgegevens. Wij streven naar een voortdurende verbetering van de beveiliging van uw gegevens. Bij misbruik door hackers zullen wij aangifte doen bij de politie. 1.3. Wij verstrekken uw persoonsgegevens nooit aan derden. Indien wij uw persoonsgegevens aan derden verstrekken, zullen wij altijd vooraf toestemming aan u vragen. 1.4. Sinds 5 juni 2012 zijn alle webshops verplicht om vooraf toestemming aan u te vragen betreffende cookies. U leest hier meer over in onze Cookie Policy. 1.5. ik ben verplicht om bij mogelijke verdenking van misbruik of fraude, aangifte te doen bij de politie. 1.6. De webshop heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten, om zich in te dekken tegen eventueel onterechte aansprakelijkheid die er wordt geclaimd door een klant. 1.7. ik streef ernaar om u te allen tijde van een uitstekende service te voorzien. Wanneer u twijfels heeft over de aankoop van een product, sta ik u u graag te woord.

Artikel 2 - Bedenktijd en Retourneren

2.1. U hebt 14 dagen bedenktijd na de aankoop van een bepaald product. Mocht u binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kunt u het product aan ons retourneren, zonder dat u het product zelf hoeft te betalen. U betaalt alleen de verzendkosten.
voor het retourneren van het desbetreffende product komen de kosten ook voor uw rekening.omdat u al een betaling heeft gedaan, ontvangt u een creditfactuur en wordt het door u betaalde bedrag van de getoupeerde producten op uw rekeningnummer teruggestort. 2.2. Producten die aan ons geretourneerd worden, dienen voorzien te zijn van de originele verpakking.

2.3. Er zijn een aantal producten die niet aan mij geretourneerd kunnen worden. 

Producten die niet aan mij geretourneerd kunnen worden zijn de badmutsen en slaapmutsen vanwege hygiënische doeleinden.
Ook kunnen de verzorging artikelen zoals shampoos e.d. Niet geretourneerd worden als de verzegeling is verbroken, dan kan ik helaas geen geld restitueren, of de aankoop ongedaan maken.

De  synthetische dreadsets en verlengingen die op maat gemaakt zijn, vallen niet onder de retourvoorwaarden, aangezien deze op maat zijn gemaakt, en daardoor niet opnieuw verkocht kunnen worden.

Hier vallen alle ' made to order ' producten onder. Of producten met een levertijd. Vaak is deze levertijd 14 dagen.

Al mijn dreads maak ik met zorg en aandacht op maat, in jouw kleuren en lengte. Heb je je achteraf bedacht of vind je ze niet mooi ? Dan probeert Dreads&Frutsels dit zo goed mogelijk op te lossen. Geld wordt bij op maat gemaakte producten niet teruggegeven . Mede om de kosten en tijd te waarborgen die in jouw opdracht zijn gestoken.
Daardoor vallen deze op maat gemaakte producten niet onder het retour recht .

Retouren kunnen worden gestuurd naar ons post adres:

Valburgseweg 6

6661 EV

Elst 

Artikel 3 - De overeenkomst

3.1. De overeenkomst tussen de webwinkel en klant is definitief wanneer de klant heeft aangegeven akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en hij de webwinkel heeft betaald via een van onze betaal manieren..
Nadat de bedenktermijn van 14 dagen is verstreken en de betaling is ontvangen door de webwinkel, is de klant eigenaar geworden van het betreffende product. 3.2. De overeenkomst is elektronisch tot stand gekomen, door middel van het invullen van de benodigde velden en het akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

3.3. U bent als klant verplicht uw betalingsverplichting aan de webwinkel na te komen. Indien u niet binnen de gestelde termijn betaalt, ontvangt u van ons een herinnering. Heeft u na 14 dagen nog steeds niet betaald, dan worden er kosten in rekening gebracht. Mocht u na verschillende aanmaningen de verschuldigde vordering nog steeds niet voldaan hebben, dan zullen wij de incasso uit handen geven aan een incassobureau. 3.4. Nadat u tot aankoop bent over gegaan, ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging per e- mail van uw aankoop. Daarin staat het product dat u hebt gekocht, wat het u kost en waar u met eventuele klachten en opmerkingen terecht kunt. 3.5. Wij zijn aan u verplicht het product of artikel binnen 30 dagen aan u te leveren. Mocht door onvoorziene omstandigheden het artikel niet binnen deze periode leverbaar zijn, dan zullen wij u daarvan schriftelijk of per mail op de hoogte brengen. Na het verstrijken van deze 30 dagen krijgt u van ons het eventueel al betaalde aankoopbedrag terug. Dit kan nooit meer zijn dan 50 procent van het totale aankoopbedrag. Heeft u echter van tevoren aangegeven dat een vervangend artikel ook een optie is, dan zullen wij u een vervangend product of artikel leveren, dat zoveel mogelijk aan uw wensen voldoet. Uiteraard kunt u van tevoren aangeven dat u dat niet wilt. 3.6. De levering van producten in het buitenland kan langer duren dan een levering in Nederland. De

kosten die voor een verzending naar een adres in het buitenland in rekening worden gebracht, zijn voor u zichtbaar wanneer u tot de aankoop van het product overgaat.

Artikel 4 - De prijs

4.1. De prijzen die op onze webshop staan vermeld, zijn altijd inclusief BTW. De kosten die betaald moeten worden voor het verzenden van het product, worden zichtbaar wanneer u het product heeft toegevoegd aan uw winkelwagen. 4.2. Wanneer u ons machtigt om automatisch een bedrag van uw rekeningnummer af te schrijven, bent u verplicht ons een juist rekeningnummer door te geven. Misbruik of fraude wordt bestraft en gemeld bij de instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn. Daarnaast wordt er aangifte gedaan bij de politie. 4.3. De prijs die bij het product op de website wordt vermeld, kan niet wijzigen tijdens uw aankoop.

U betaalt het bedrag dat zichtbaar is bij het product en wat tevens aan u bevestigd wordt, indien u elektronisch akkoord gaat met de aankoop. Daarin wordt de aankoopprijs opnieuw vermeld. 4.4.

Wanneer u een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, komt u achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

Artikel 5 - Klachten en garantie

5.1. Klachten over de levering dienen in eerste instantie telefonisch aan mij gemeld te worden. Ik sta u graag te woord. Ik zal dan met de desbetreffende bezorger contact

opnemen betreffende de levering van het product. 5.2. Klachten over het product zelf, dienen schriftelijk aan mij gemeld te worden. Deze kunnen niet door mij persoonlijk beantwoord worden. Beschrijf uw klacht zo specifiek mogelijk. Ik zal voor u contact opnemen met de fabrikant of groothandel en zullen hierin voor u bemiddelen als tussenpersoon. Indien het binnen onze mogelijkheden ligt zal ik het probleem zelf voor u oplossen.

5.3. Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door mij worden afgehandeld. De afhandeling van een klacht gebeurt altijd schriftelijk.

Ik wil u te allen tijde van een uitstekende service voorzien. 5.4. Op elk product dat wij aan u leveren, is een korte garantie van toepassing.
Op alle producten in mijn webshop kan ik slechts een beperkte garantie bieden. Indien u bij één van onze artikelen een gebrek of defect ontdekt, verzoeken wij u binnen 48 uur na levering hier melding van te doen bij mij 5.5. Wanneer het product binnen de garantieperiode kapot gaat, zullen wij het volledige aankoopbedrag aan u vergoeden. Dat geldt echter niet wanneer er sprake is van opzet of bewuste beschadiging. Tevens verzoeken ik u vriendelijk contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij, indien de schade plaats vindt na de garantietermijn. Mogelijk is deze te claimen op de inboedelverzekering. Voor beide situaties geldt dat er zonder een aankoopbon niet terugbetaald kan worden. Na het vervallen van de garantietermijn, komt ook de nieuwwaarde te vervallen bij mogelijke uitkering van een schade. Er wordt dan uitgekeerd op basis van dagwaarde.

Indien u akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden Webwinkel, verzoeken wij u vriendelijk het vakje aan te vinken. Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen. Uiteraard hoop ik u van harte dat u veel plezier beleefd met uw aankoop! Indien u nog vragen heeft, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Artikel 6 Verzendkosten en Levering 

6.1 Aan de hand van je gekozen producten word automatisch een verzendoptie geselecteerd.

Wij werken met een minimaal bestedingsbedrag van €20,-

En kiezen voor de beste verzendoptie en service voor onze klanten. 

Helaas zijn verzendkosten iets waar we niet onderuit komen ,  en omdat we toch de beste service voor onze handgemaakte producten willen kiezen we ervoor om de helft van de verzendkosten te betalen voor onze klanten. 

De andere helft betaal je zelf en wordt berekend om het totaalbedrag van je winkel mandje.

Deze ziet u automatisch bij het afrekenen verschijnen.

Zendingen Nederland & de rest van Europa ( selecteer zelf je land )  met Track en Tracé : 

- Orders tot €  50,-  Post-NL verzendkosten a € 6,50
- Orders tot  €100,- Post-NL verzendkosten a € 5,95

- Orders van 100,- en meer Post-NL verzendkosten a 4,50

Elke Maandag verzenden wij onze pakketten en krijg je je track&tracé toegestuurd die je vanaf Woensdag , Donderdag of Vrijdag kan invullen op de site van POST-NL

6.2 Zendingen en Levertijden.

Wij doen zorgvuldig ons best uw bestelling netjes bij u af te laten leveren. 
Elke Maandag rijden wij naar het postkantoor met alle pakketjes. 

U ontvangt de Track&Trace code in uw mail waarvan u het mailadres die u heeft opgegeven bij uw bestelling. 

De verzending gebeurt vanuit Hongarije waardoor u rekening dient te houden met een gemiddelde levertijd van 3 a 4 werkdagen vanaf de eerste Maandag nadat u de bestelling heeft geplaatst. 
6.3 Zendingen buiten Europa :

 Worldwide shipping met Track&Trace 

Vast tarief van  €12.50,-

Zendingen Hongarije :

 Worldwide shipping met Track&Trace 

-  Letterbox Parcel ( Brievenbus zending ) a € 2,50 voor alle decoratie materialen.
-  Pakket Parcel ( Zending in een doosje ) a € 4,50 voor alle Rawroots producten en dreadsets.

Bij bestellingen vanaf 50,- sturen wij de producten kosteloos naar u op binnen Hongarije.

6.4 Nadat je een bestelling hebt geplaatst en hebt betaald krijg je een bevestigingsmail.

De internationale Track&Trace ontvangt u nadat het pakket is verzonden op Maandag.

Vanaf de eerste Woensdag kunt u de tracees code invoeren op de site van Post-NL.

Geen mail ontvangen? Het kan soms voorkomen dat de mail in jouw spambox terecht komt.

Artikel 7 Copyright en Auteursrecht

Alle rechten voorbehouden.
Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker van deze website .

© 2017 Dreads&Frutsels , Nelleke Jansen

 

 

bottom of page