top of page

De 5 fases van Dread-Locking


3 tot 6 maanden: Startfase van je baby dreadjes


De startfase is de babyfase van de ontwikkeling van je locs en kan 3-6 maanden duren. De duur hangt af van je haartype en hoe snel je haar groeit, maar de belangrijkste factor hier is dat je haar in staat is om van de wortels tot de punten te wennen aan deze nieuwe vorm. haartjes ontsnappen snel, en vormen een waasje over je dreadlocks. Startlocs zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze meestal klein van formaat zijn, pluizig, fluffy en je kan ze goed induwen. We raden dan ook aan om na de eerste 3 maanden, deze losse haartjes weer terug te laten stoppen.

Dit gebeurt nogmaals , als je babydreadjes 6 maanden oud zijn.
6 tot 12 maanden: peuter fase van je dreadlocks Nu ga je merken, dat je dreadlocks wat zwaarder worden en ook ga je merken dat je nieuwe haar groei krijgt. De eerste losse centimeters zijn een feit. Je dreads krijgen hardere stukjes, en beginnen langzaam te vervilten. Dit gebeurt niet in 1 keer ! , vervilten gaat in stages. Langzaam aan krijgt je dreadje steeds meer hardere vervilte stukjes. hierin kunnen je dreads wat dikker worden. Maar ze doen ook, wat ze zelf willen. Wederom is dit afhankelijk van je haar structuur.

Had je hiervoor krullen of slag ? dan ga je nu de eerste bobbeltjes , hobbeltjes en haakjes in je dreads ervaren.

Had je hiervoor stijl haar ? dan zie je nog een hoop losse haren, en plukjes rondom je dreads. Deze zijn ontsnapt uit de vakjes en moeten worden terug gestopt.

12 tot 15 maanden: tienerfase van je dreadlocks Sommigen noemen deze fase de vergrendelingsfase, terwijl anderen het als de lelijke fase zien, maar het hangt er allemaal van af hoe je ernaar kijkt. Het is de opwindende tijd waarin je dreadlocks vervilten en echt op dreadlocs beginnen te lijken, omdat ze zijn opgezwollen tot bijna twee keer hun oorspronkelijke grootte. Mensen denken vaak dat dit de volwassen stage is van hun dreadlocks, maar we zijn er nog niet ! Deze fase kan lang duren, tot wel een jaar. Je dreadlocks vervilten volledig van punt tot kern. Maar kunnen nu ook gaan krimpen ! met de vervilting fase, in je dreadlocks, veranderd er een hoop in de structuur.

Ze hopen op, en hier komt dan ook de krimp vandaan.


15 tot 18 maanden: Volwassenheidsfase van je dreadlocks

Je dreadlocks zijn nu al een heel stuk volwassen ! je dreadlocks zijn dichter in omvang , zwaarder en niet meer in te knijpen. Ze gaan goeien en zijn merkbaar in lengte, en er is minimaal pluis. De duur van deze volwassen fase is ongeveer 1-2 jaar, maar de snelheid waarmee je lokken zullen groeien, hangt af van de textuur van je haar, je haarverzorgingsregime en de producten die je gebruikt. Je weet dat je het volwassen stadium hebt bereikt wanneer je locs niet meer veranderen kwa structuur.

Ze zijn zoals ze zijn.

Je hebt de pluis , krimp en opstandige fase gehad !
vanaf 18 maanden :Gewortelde fase van je dreadlocks.


Deze fase is verwant aan de fase van haaruitval, en het gebeurt na het tweede jaar. je dreadlock worden dunner, want ze kunnen simpelweg niet alle normaal uitgevallen haren blijven vasthouden, Normaal gesproken zouden je dreadlocks tegen die tijd allemaal tot dezelfde lengte moeten zijn gegroeid en zullen ze zwaarder en tegelijkertijd slanker aanvoelen. In deze fase zijn ze al zoveel langer dan toen ze gezet zijn! Na een paar jaar je locs te hebben gedragen, is de kans groot dat sommige dreads dunnere stukjes gaan krijgen, en kunnen gaan slijten. Door voor je locs te zorgen en er consequent in te zijn, kun je tekenen van leeftijd minimaliseren.2.648 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page