top of page

De verzorging van je dreadset & sieraden
Verzorging en Onderhoud van Je Dreadset: Tips en Advies


Bij het dragen van dreadsets is het belangrijk om goed op de verzorging en het onderhoud te letten, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je prachtige dreads. Hier geven we een uitgebreid overzicht van de juiste verzorgingsmethodes, met een onderscheid tussen het dragen van wavy/curly dreadsets en stijle dreadlocks en/of braids.


Slapen met een Synthetische Dreadset


Slapen kan je het beste doen met een satijnen slaapmuts (bonnet). Dit voorkomt dat je dreads gaan pluizen en dat je vlechtjes eerder loslaten. Vilt geeft veel meer wrijving met je katoenen kussensloop, waardoor je dreads eerder gaan pluizen. Een alternatief is een satijnen kussensloop als je niet met een muts wilt slapen. Wij verkopen meerdere maten en kleuren slaapmutsen in onze webshop.

Douchen met een Synthetische Dreadset


Wij raden aan om te douchen met een grote, fatsoenlijke badmuts. Dit zorgt ervoor dat je dreads tussen de wasbeurten goed droog blijven en voorkomt dat er telkens stoom in je dreads komt. Wassen kan naar eigen inzicht gedaan worden wanneer je wilt. Wij verkopen vijf verschillende maten badmutsen in onze webshop.Wassen van Je Synthetische Dreadset


Voor alle soorten dreadlocks raden wij een dreadlock shampoo aan. Dit zorgt ervoor dat je vlechtjes niet losser komen te zitten door te zachte shampoos, en dat je dreadset grondig wordt gewassen, ook goed in de kern van je dreadlock. Een dreadlock shampoo zorgt er ook voor dat je dreadset mooi verder vervilt. Het drogen is erg belangrijk: zorg dat je dreadlocks goed droog zijn voordat je gaat slapen om te voorkomen dat ze muf gaan ruiken.


Het belangrijkste bij het wassen van je dreads is het uitspoelen van de shampoo. Er blijven snel shampoo resten in je dreadset zitten, wat later voor aantrekking van pluisjes kan zorgen. Wij verkopen de gehele dreadverzorgingslijn van Rawroots, met meerdere shampoos en lekkere sprays voor de beste verzorging van je dreadset.
Wassen per Dreadlock Soort


Stijle Dreads: Stijle dreads kan je wassen als ze ingevlochten op je hoofd zitten, of in een BH-zakje of kussensloop in de wasmachine. Zorg hierbij wel voor dat je een mild wasmiddel gebruikt, het liefst vegan en pH-vrij.Wavy Dreads: Wavy dreads kan je het beste niet in de wasmachine wassen. Het beste is om deze dreadsoort te wassen terwijl ze ingevlochten zitten, onder de douche. Voorzichtig de shampoo erin doen, even laten intrekken en voorzichtig uitspoelen. Niet teveel schrobben op je hoofdhuid om te voorkomen dat de wavy uiteindes gaan klitten.

Braids: Braids wassen blijft altijd erg lastig. Als het elastiekje loslaat, ontrafelen de vlechtjes snel. Ik zou dan ook aanraden om te voorkomen dat ze vies worden en ze niet te wassen. Eventueel kun je ze insprayen met een Refreshing spray van Rawroots, zodat ze lekker fris blijven ruiken. Mocht je je braids toch moeten wassen, doe dit dan voorzichtig met een handwasje.


Door deze tips te volgen, kun je optimaal genieten van je dreadset en zorg je ervoor dat ze er altijd op hun best uitzien! Voor al je dreadverzorgingsproducten kun je terecht in onze webshop.


Verzorging van je dreadlocksieraden :


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page