top of page

Gemstones voor in je dreadlocks !

Bijgewerkt op: 1 jun.

Edelstenen zijn prachtige mineralen die al eeuwenlang verwerkt worden in sieraden. Ze onderscheiden zich van gewone stenen door hun schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Elke edelsteen heeft een andere hardheid, waarvan de diamant de hardste edelsteen is en het meest waardevol. De bekendste edelstenen zijn robijn, saffier en smaragd. Veel mensen geloven dat edelstenen geneeskrachtige uitwerkingen hebben

 Edelsteen of kleursteen?

Niet elke mooi gekleurde mineraal mag edelsteen genoemd worden. Dit hangt af van de elementen schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Met schoonheid worden optische eigenschappen bedoeld zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid. Duurzaamheid heeft te maken met hardheid, breukgevoeligheid, splijtbaarheid en chemische bestendigheid. De hardheid wordt aan de hand van een relatieve schaalverdeling bepaald, genaamd ‘de schaal van Mohs’. Diamant is de hardste edelsteen, gevolgd door saffier, robijn, topaas en kwarts. Mooie stenen die niet onder edelstenen vallen, en daardoor kleurstenen worden genoemd, zijn amethyst, topaas, peridoot, citrien, etc. 


Bijzondere werking?

Veel mensen geloven dat edelstenen geneeskrachtige uitwerkingen hebben op mensen en dat elke geboortemaand hoort bij een bepaalde steen; Maandstenen. Maandstenen zijn een verzameling van edelstenen die elk een maand representeren. Aan elke maandsteen worden unieke eigenschappen toegeschreven met een positieve werking op de drager. Zo zouden deze maandstenen een positieve uitwerking hebben op gezondheid, liefdesleven of karakter. Het geven van een sieraad dat hoort bij de maand waarin de ontvanger is geboren is van symbolische waarde en een beschermend gebaar. 


Wat is een birthstone?

Al eeuwenlang fascineren edelstenen ons met hun prachtige kleuren en levendige lichtspel. Bij elke geboortemaand hoort volgens de astrologie een edelsteen: zogenaamde birthstones of geboortestenen. Elke birthstone zou een unieke uitwerking hebben op mensen: extra sterk wanneer het de steen is die bij iemands geboortemaand hoort. Een geboortesteen kan een positieve invloed hebben op gezondheid, liefdesleven of karakter. Wat een uniek en beschermend gebaar om een sieraad met persoonlijke birthstone cadeau te geven! Of draag zelf de geboortesteen van een geliefde, zodat je deze altijd bij je draagt.
  

Edelstenen hebben uitwerking op mensen

Misschien heeft het te maken met energievelden, of gewoon met de schoonheid van een steen, die ons positief beïnvloedt. Onze filosofie is dat de werking en symboliek van edelstenen onze sieraden een extra waarde geven. Veel stenen hebben we zelf gedragen om de energie ervan te ervaren.


Een edelsteen uitzoeken

Vaak heeft iemand op het eerste gezicht een sterke voorkeur voor een bepaalde edelsteen. Dat is een aanwijzing dat de verwerkte steen en het geheel van het sieraad bij hem of haar past. We zoeken naar een sieraad dat “extra glans” aan de persoon geeft, en omgekeerd. Verder kunnen lichamelijke, mentale of emotionele bijzonderheden van de persoon aanwijzingen geven voor de keuze.Edelstenen reinigen

Wilt u een sieraad met edelstenen reinigen of opladen, leg het dan een etmaal of langer weg op een donkere plek, of bij een stuk bergkristal. Het is niet raadzaam sieraden langdurig in water, aarde of zonlicht te laten liggen.


 
 

Edelstenen in de webshop


prachtige edelstenen voor in je dreadlocks
Gemstones voor in je dreadlocks


Bij Dreads&Frutsels hebben we meer dan 30 verschillende soorten gemstones voor in je dreads .

We zetten ze hier een groot aantal op een rijtje !( klik op de link, en dan kom je bij de juiste steen in mijn shop ) :


- Witte Agaat : Witte agaat is melkwit soms met beige of grijs van kleur. Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf.


- Grijs Agaat : Grijze agaat wordt geassocieerd met eigenschappen als stabiliteit en innerlijke rust. De edelsteen zou helpen bij het verwerken van verdriet en het verminderen van negatieve gevoelens. Edelstenen hebben een positieve invloed op de sfeer in huis en zijn prachtig om naar te kijken.

- Indian agaat : De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken.


- Vuur agaat : Naast de algemene eigenschappen van agaat is vuuragaat één van de meest aardende agaat soorten en geeft kracht, energie en doorzettingsvermogen. Het werkt activerend, zorgt dat je weer zin hebt in het leven en stimuleert hartstocht en seksualiteit. Daarnaast vermindert het angst en onzekerheid en geeft het vertrouwen.


Witte Jade : Witte jade is heel licht doorschijnend wit tot gebroken wit van kleur. Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie.


- Maleisische Jade : Jade werkt in op alle chakra's, en vooral het basischakra, het zonnevlechtchakra en het hartchakra. Jade heelt een beschadigd hartchakra en stuitchakra. Vanuit de zonnevlecht stimuleert en heelt jade het zenuwstelsel. Hierdoor versnelt jade het reactievermogen, zowel geestelijk als lichamelijk.


- Opaal : Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal.


- Rozenkwarts : Rozenkwarts is een echte steen van het hart. Het laat de onvoorwaardelijke liefde vanuit je hart stromen en zorgt voor harmonie en liefdevolle vriendelijkheid. Een uitstekende steen om de zachtheid naar jezelf en anderen toe te laten stromen. Ook heilzaam bij hartzeer en emotionele trauma's.


- Picture Jaspis : Jaspis leert u snel te denken en bevordert het organisatorische vaardigheden en het doorzien van projecten. De steen stimuleert de verbeelding en zet ideeën om in actie. Op het fysieke niveau verlengt Jaspis het seksuele genot, biedt steun bij langdurige ziekte en geeft het lichaam nieuwe energie.


- Rode Jaspis : Rode Jaspis bevordert de doorstroming van energie en doorbreekt eventuele blokkades in de onderste chakra's. Rode Jaspis reinigt en balanceert de Chakra's en zet je in je kracht. Het bevordert het doorzettingsvermogen. Jaspis helpt je ook om voor jezelf op te komen en vermindert de angst voor conflicten.


- Carneool : Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen.


- Citrien : Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen


- Tijgeroog : Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen.


- Unakiet : Unakiet is een aardende steen. Unakiet is een sterk genezende steen en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam na ziekte. Unakiet bevordert de conditie en sterkt met name de lever en de milt. Ook heeft Unakiet een positieve invloed op de geslachtsorganen en bevordert het de zwangerschap.


- Groene aventurijn : Groene Aventurijn;een steen die sterk werkt op het Hartchakra en heeft een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Groene Aventurijn helpt goed bij ontstekingen van de huid, huiduitslag en allergische reacties van de huid.


- Groen & blauwe Turkoois : Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen.


- Malachiet : Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen.


- Celestien: Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. ... Celestienwordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert.


- Lapis Lazuli : Lapis Lazuli is een veelzijdige steen en helpt tegen angsten, hoofdpijn en zenuwpijnen. Lapis Lazuli werkt ontstekingsremmend en bevordert de genezing van blauwe plekken en botbreuken. Lapis Lazuli helpt bij slapeloosheid en werkt bloeddrukverlagend.


- Amethist : Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.


Labradoriet : Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.


- Rhodoniet : Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.


- Zwarte Onyx : Zwarte onyx. Zwarte onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de voeten.Dit zijn alle kleinere gemstones die Dreads&Frutsels verkoopt in haar shop !

Alle formaten zijn 14 x 8 a 9 mm, met eengat grootte van 6mm.

En het zijn allemaal getrommelde edelstenen. De werking van de edelstenen wordt per product vermeld. Perfect voor de gemiddelde dreadlock.

Ze kosten allemaal 3,75 per stuk. Om de prijs overzichtelijk te houden.


Je kan er super leuke rijtjes van maken, en ze zelfs met meerdere gemstones onder elkaar dragen in je dreads ! Ook is het geweldig te combineren met zilveren ringetjes of met houten ringetjes.


 


Welke gemstone past het beste bij jou?
167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page