top of page

Verschillende soorten synthetische vezels

Bijgewerkt op: 26 okt. 2023

Synthetische vezels (voor het maken van synthetische dreadlocks of het verlengen van echte dreadlocks)


Omdat veel fabrieken en merken vezels onder de verkeerde naam verkopen, is het belangrijk om te weten wat je koopt.


In mijn salon gebruik ik veel verschillende soorten synthetisch haar. Bijvoorbeeld voor het maken van 'custom orders' . Hierbij maak ik dreadsets die ingevlochten worden.

Ook gebruik ik veel synthetisch haar voor het verlengen van nieuw gemaakte dreadlocks of het verlengen van al bestaande dreadlocks.


Synthetische dread verlengingen

Een voorbeeld van een synthetische haarsoort, die ik zelf gebruik voor het maken van dreadlock verlengingen.


Ik ben veel bezig met haar, en niet alleen echt menselijk haar is iets waar ik veel mee werk, ook het gebruik van synthetische vezels zijn erg belangrijk.

Dreads& Frutsels Dreadlocks zijn te onderscheiden aan een eigen unieke methode. En het haar, is het begin van het hele proces. De basis van de dreadlock.

Dread&Frutsels maakt iedere set met de hand, en daardoor worden je dreads ook gemaakt zoals jij dat wilt. Ik mix het haar, bewerk het haar, toupeer , seal/ stoom het haar , en als laatste bewerk het haar met de viltnaalden voor er een dreadlock ontstaat.


Bij Dreads&Frutsels hebben we in de loop van de tijd veel werk gehad om eerlijke fabrikanten te vinden, en en alle vezels in te kopen en te labelen als wat ze echt zijn. Hieronder vindt je een opsomming van de soorten vezels die je tegenkomt. Houd er rekening mee dat niet alle soorten vezels vanaf de start beschikbaar zijn in mijn assortiment. In de komende tijd wordt er veel aandacht besteed aan het uitbreiden van het assortiment.


Dreadlocks vind je in vele vormen en maten, en in mijn assortiment vind je verschillende type haren. Elk type haar geeft een verschillende dreadlock, en daarin is er veel variatie te vinden.

Ik vind het zelf geweldig om tussen deze verscheidenheid te mixen en mengen, om voor mij een zo mooi en echt mogelijke dreadlock te creëren.


Een aantal overwegingen die je kunt maken bij het bestellen van haar is bijvoorbeeld ;


-wil je je een stugge of zachte dreadlock? -wil je een dreadlock met met lange losse punten aan de onderkant, of juist niet.?

-Ga je het haar vlechten, of gebruik je het alleen voor dreadlocks ?

-Wil je het haar kunnen stomen ( sealen ) ?


Elk type haar, zorgt weer voor een andere look.

In de webshop staan bij elke type haarvezel de volgende punten beschreven

  • aantal grammen

  • lengte

  • materiaal

  • type grof of zacht aanvoelend


Synthetisch haar voor echte dread verlenging
Synthetisch haar voor echte dread verlenging


Kanekalon®-vezel

Kanekalon®, gemaakt door de Kaneka Corp, is een geregistreerd handelsmerk en wordt door hen in onbewerkte staat aan fabrieken geleverd om te snijden, textureren en verven. Het heeft een lage hittebestendigheid van ongeveer 80 graden Celsius en krimpt bij hitte en is vlamvertragend.


bij een jumbo-vlecht is waar het haar allemaal één lengte heeft.


bij een pre strechted jumbo-vlecht is waar het haar gelaagd is om een ​​versmalling te vormen aan de onderkant.


Kanekalon® High Heat Fiber


is gewoon Kanekalon dat met verschillende processen in niet-standaardkleuren is geverfd. Dit betekent dat de textuur en hittebestendigheid kunnen worden aangepast. Slechts een minimaal aantal fabrieken doet dit en de beschikbaarheid is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van kleurstof. Dit betekent dat de Kanekalon een hoge hittebestendigheid heeft van ongeveer 160 graden C en hoger, en dit zal variëren tussen kleuren in hetzelfde bereik, samen met de textuur. Meestal vind je deze vezel verwerkt tot Yaki paardenstaarten etc. Is ook vlamvertragend.


Lage temperatuur Chinese vezel

Net als Kanekalon® maar iets grover van structuur. Met een vergelijkbare hittebestendigheid. En kan ook gestoomd worden.

de lage temperatuur vezel jumbo braid is een goedkoper alternatief voor Kanekalon®.

Het is een in China gemaakte vezel met een lage hittebestendigheid van ongeveer 80 graden Celsius voordat het zijn stijl bepaalt.

De textuur is iets grover dan die van Kanekalon®, maar heeft hetzelfde volume.

Het hecht in heet water, waardoor het perfect is voor het maken van vlechten, krullen ,dreadlocks etc.

Het is maakbaar in een aantal geweldige effen en gemengde kleuren, en ook ombres en regenboogtinten.


Henlon-vezel


Henlon is een soort synthetische vezel met hoge temperaturen die vaak wordt verward met kanekalon met hoge temperaturen. Het belangrijkste gebruik in de industrie is het maken van pruiken.

Henlon is over het algemeen zijdezacht dan Kanekalon op hoge temperatuur en behoorlijk taai. Het is normaal gesproken ook goedkoper dan Kanekalon op hoge temperatuur. Het heeft een hoge hittebestendigheid van 120 graden C en hoger, en krimpt niet bij hitte, maar behoudt wel zijn vorm. Het kleurenspectrum van Henlon Synthetic Jumbo Braid is enorm en bevat dezelfde kleuren als High Heat Kanekalon, aangezien de gebruikte kleurstoffen compatibel zijn met beide soorten synthetische vezels.
Het gebruik van Henlon verschilt niet veel van het gebruik van Silky Kanekalon High Heat Jumbo Braid, omdat het veel minder volume in het pakket heeft voor het gewicht en aanzienlijk moet worden getoupeerd om een ​​vergelijkbaar aantal dreads of vlechten uit één pakket haar te krijgen. De verkrijgbaarheid van kleuren is echter enorm, de prijs aantrekkelijk en kan je prachtige dingen creëren met dit haar als met Kanekalon.


Vezel op hoge temperatuur (Chinese vezel)


Een licht gezwollen vezel die qua textuur Kanekalon nabootst, en ook met iets meer glans. Het biedt meer kleurbereik en is geweldig voor het maken van dreadlocks en vlechten. Het is NIET vlamvertragend, maar het zet wel zijn vorm als er veel warmte wordt gebruikt. Ook deze vezel kan je gemakkelijk stomen.


(Als eerste haarsoort in mijn assortiment vind je 25 verschillende kleuren synthetische high heat jumbo braid .

In de loop van de tijd worden er meer haarsoorten & kleuren toegevoegd ) Bekijk hier het assortiment los haar in mijn webshop
Hier vindt je een synthetische hoog kwaliteit vezel die ik zelf gebruik voor mijn verlengingen. Dit soort haar heeft een Wavy, Stijl of Curl structuur.

Het haar op de foto heeft een wavy uiteinde.Kijk voor meer Synthetische verlengingen, die ik zelf maak ; in mijn portfolio.


En kijk voor het maak proces van mijn synthetische sets naar dit filmpje :
1.826 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page