top of page

Het verschil tussen Doublel & Single ended Dreadlocks
Double-Ended (D.E.) en Single-Ended (S.E.) Synthetische Dreadlocks


Bij synthetische dreadlocks zijn er twee hoofdcategorieën op basis van het type bases: "double-ended" (D.E.) en "single-ended" (S.E.). Het begrijpen van de verschillen tussen deze twee types kan je helpen bepalen welke het beste bij je past. Hier is een blog om je te helpen bij het maken van de beslissing:


Super Volume of Natuurlijk Uiterlijk?


D.E. dreadlocks zien er vanwege hun dubbele aantal uiteinden vaak veel volumineuzer uit dan S.E. dreadlocks. Met D.E. dreadlocks is het mogelijk om het volume te kiezen en aan te passen naar jouw voorkeur. Daarnaast kunnen dreadlocks worden gecombineerd, afhankelijk van het gewenste vlechtresultaat. Als je bijvoorbeeld een staart wilt maken die niet te dik is maar toch een goed volume behoudt, kun je D.E. dreadlocks op de kruin weven en S.E. dreadlocks op de achterkant van het hoofd en de pony.


Gevoeligheid van de Hoofdhuid en Haarstructuur


Omdat D.E. dreadlocks meer volume hebben, wordt logischerwijs meer kanekalon gebruikt om ze te maken. Als gevolg hiervan verdubbelt het gewicht van de set vergeleken met S.E. dreadlocks. Moderne technieken voor het maken van tijdelijke dreadlocks maken het mogelijk om zelfs de meest volumineuze en lange sets bijna gewichtloos te maken. De gevoeligheid van de hoofdhuid varieert echter sterk. Als je hoofd zelfs vermoeid raakt van een gewone vlecht of hoed, is het verstandig om te kiezen voor een kleiner volume dreadlocks. Hetzelfde geldt voor je haarstructuur: als je haar dun, broos en zwak is, kun je beter kiezen voor S.E. dreadlocks. Als alternatief kun je D.E. en S.E. dreadlocks combineren en ze verdelen op basis van de structuur van je haar op verschillende delen van je hoofd.


Als je niet zeker weet welk type synthetische dreadlocks het beste bij je past, aarzel dan niet om advies in te winnen bij een specialist. Een gedetailleerd adviesgesprek is de eerste stap naar gemakkelijk vlechten en prettig dragen zonder verlies en misverstanden.


Door rekening te houden met deze factoren, kun je het type synthetische dreadlocks kiezen dat het beste past bij jouw voorkeuren, levensstijl en haarkenmerken.Twijfel je over de combinatie van deze twee dreadlocks ? En wil je hier meer infomatie over ? Stuur ons dan even een mailtje !

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page